torek, 24. marec 2015

PROJEKTNE AKTIVNOSTI V BLIŽNJI PRIHODNOSTI



Na Gimnaziji Jurija Vege Idrija bomo med 10. in 12. aprilom 2015 najprej gostili srečanje 13 profesorjev in profesoric iz Avstrije, Danske, Finske, Italije, Poljske in Španije. Učitelji bodo poleg dogovorov kako naprej, drug drugemu predstavili primere dobrih praks. 

V soboto zvečer, 11. aprila se jim bo pridružilo še 23 dijakov in 9 učiteljev in skupaj se bomo v nedeljo odpravili raziskovati obalo. Vodenje ekskurzije bo v rokah dijakov in tako bomo ponovno uporabili novo metodo poučevanja, sovrstniško poučevanje.
Dijaki bodo ostali v Idriji do petka, 17. aprila in poleg številnih aktivnosti na šoli opravili tudi laboratorijske vaje na Kolektorju. 
Kot enega osrednjih dogodkov srečanja načrtujemo okroglo mizo na temo prihodnosti mladih v Evropi  in možnostih za nadaljnjo zaposlitev. V pogovoru s predstavniki lokalnih podjetij želimo predvsem izvedeti, katera znanja bi si delodajalci pri zaposlenih danes želeli, pa jih šola slednjim (še) ne nudi.

Po odhodu gostov pa časa za počitek še ne bo. Saj nas čaka Dan sovrstniškega poučevanja. To pomeni, da bodo pouk samostojno vodili dijaki,in sicer prve tri ure. Izvedli ga bomo v sredo, 22. aprila 2015, ter na ta način obeležili Dan zemlje.  Ta način poučevanja bo istočasno potekal na vseh sedmih v projektu sodelujočih šolahNa dogodek bomo povabili tudi starše dijakov.


Ni komentarjev:

Objavite komentar