ponedeljek, 11. januar 2016

Srečanje dijakov v projektu InTime 21 v Barceloni

22. november 2015

V nedeljo, 22. novembra smo se štirje dijaki ( Carolina Petrič, Gašper Rejc, Janez Vončina, Blažka Tratnik) in profesorica Jasmina Velikanje udeležili srečanja v okviru projekta InTime21 v Barceloni. 
Ob prihodu so nas na letališču pričakali naši gostitelji. Vsi smo svoje gostitelje že poznali, saj so se udeležili srečanja v Idriji. Nato smo se z gostitelji odpravili v njihove domove, večer pa smo preživeli v družbi ostalih udeležencev projekta in poizkusili značilne katalonske tapase.

23. november 2015

Naslednji dan so nam zjutraj organizatorji in dijaki gostiteljske šole pripravili dobrodošlico. Kasneje smo se udeleženci med seboj spoznali in se razporedili v skupine. Profesorji so nam razložili kaj bomo delali v prihodnjih dneh in kakšen naj bi bil naš končni izdelek. Tema srečanja je bila podjetništvo, zato je vsaka skupina morala izdelati projekt z izdelkom, ki bi rešil nek problem in bil tudi uspešen na trgu. Poleg tega smo v skupinah govorili o podjetništvu in o lastnostih dobrega podjetnika.  Ko smo končali s skupinskim delom, smo se odpravili v CaixaLab. Tam smo si ogledali že znane inovacije in tudi sami poskušali rešiti vsakdanje probleme na kreativen način.



24. november 2015

V torek smo celo dopoldne delali na naših projektih. Vsak član skupine je zapisal problem, ki bi ga hotel rešiti in nato smo ostali iskali rešitev za dan problem. Izmed danih problemov in rešitev smo si izbrali najboljšo idejo ter na njej delali do odhoda. Istega popoldneva smo si ogledali zelo zanimiv muzej dizajna. Najbolj všeč mi je bil prikaz oblačil skozi zgodovino in razstava plakatov. Kasneje smo poizkusili značilne španske churrose z vročo čokolado.




25. november 2015

Dan smo začeli v skupinah z novo metodo imenovano 6 Thinking Hats. S to metodo lahko na naš projekt dobimo različne poglede in ga tako izboljšamo. Izdelali smo tudi poslovni model, ki nam je zelo pomagal pri nadaljnjem delu. Po malici smo se v skupinah začeli pripravljati na predstavitev, ki je potekala dva dni kasneje. Za naš izdelek smo oblikovali logotip, slogan in plakate. Popoldan pa smo se vsi udeleženci družili tudi ob različnih športnih aktivnostih.



26. november 2015

Ta dan mi je bil od vseh najbolj všeč, saj smo si ogledali glavne znamenitosti Barcelone. Zjutraj smo se zbrali pred šolo in pot nadaljevali z metrojem do Sagrade Familie. Imeli smo zelo zanimiv voden ogled zunanjosti in notranjosti bazilike. Menim, da smo bili ob ogledu vsi zelo navdušeni in očarani nad vsemi podrobnostmi v Sagradi Familiji. Naše ogledovanje znamenitosti se je nadaljevalo z sprehodom po mestu in občudovanjem drugih Gaudijevih zgradb. Kasneje smo obiskali Park Guell in se lahko slikali zraven zelo znanega kuščarja. Po ogledu smo se z našimi gostitelji odpravili na glavno ulico v Barceloni, imenovano La Rambla.




27. november 2015

Tako je nastopil zadnji dan našega druženja v Španiji. Vsaka skupina je predstavila svoj projekt, da so ga lahko drugi dijaki in profesorji ocenili. Za tem je sledilo še ocenjevanje srečanja in nato smo se vsi udeleženci med seboj poslovili in si zaželeli srečno pot domov. Sledila je pot do letališča in slovo od naših gostiteljev in njihovih družin.

Na srečanju sem se naučila veliko o podjetništvu, spoznala ogromno novih ljudi in tudi ponovno srečala že znane obraze. To je bila zagotovo ena izmed najlepših izkušenj, ki je nebom nikoli pozabila.

                                                                                                  
                                                                                   Blažka Tratnik




Ni komentarjev:

Objavite komentar